Les oficines municipals d’escolarització són un exemple de col·laboració entre administracions amb l’objectiu de donar un millor servei a la ciutadania. Una OME es constitueix mitjançant un conveni entre l’ajuntament del municipi al qual pertany i els serveis territorials d’Educació on s’ubica el municipi.
Les OME, juntament amb els centres educatius, són el referent per atendre, informar i orientar les famílies en relació amb els procediments d’admissió d’alumnat. A més, desenvolupen una feina essencial en la lluita contra la segregació escolar en els tres àmbits següents: incrementant la detecció d’alumnat vulnerable, col·laborant en la definició de les zones educatives i la consegüent reserva de places en centres educatius públics i concertats, i donant suport a les comissions de garanties d’admissió en la distribució equilibrada de l’alumnat en aquests centres.
Decret 11/2021, de 16 de febrer, de la programació de l’oferta educativa i del procediment d’admissió en els centres del Servei d’Educació de Catalunya
Quines funcions tenen?
Les OME actuen en el procés d’escolarització dels nivells d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria.
Ofereixen informació sobre l’oferta educativa dels centres del teu municipi.
Coordinen les jornades de portes obertes dels centres educatius del municipi
Promouen campanyes informatives sobre el procediment d’admissió adreçades a les famílies
Reben i tramiten les sol·licituds d’admissió als centres educatius.
Anuncien els resultats del procés de preinscripció als centres del municipi
Acullen les comissions de garanties d’admissió, que tenen un paper clau en el procediment de preinscripció: Garanteixen el compliment de la legalitat en els procediments d’admissió i l’aplicació correcta dels criteris de prioritat
Vetllen per la distribució equilibrada de l’alumnat amb necessitats educatives específiques entre tots els centres de la seva zona o municipi
Faciliten l’acolliment, l’orientació i l’escolarització de l’alumnat vulnerable
Proposen l’assignació de lloc escolar a l’alumnat que no hagi obtingut cap dels llocs sol·licitats, sempre que no estigués prèviament escolaritzat o que, malgrat estar-ho, no pugui continuar escolaritzat en el mateix centre.
Assignen lloc escolar a l’alumnat fora del període ordinari de preinscripció.
Col·laboren en la proposta de les zones educatives i informen sobre tot el que es refereix a la definició i abast d’aquestes zones.
Notícies
CINE-FILO desembre 24
CINE-FILO Dimarts 10 de desembre de 2024
CINE-FILO novembre 24
CINE-FILO Dimarts 5 de novembre de 2024
AQUÍ PROU BULLYING
L’Escola Gaziel participa del programa Aquí Prou Bullying i convida a qualsesol persona interessada en conèixer què s’hi ofereix a aquestes sessions. Són obertes a tothom i no cal inscripció prèvia.
UNED 24/25 Grau educació infantil
Horaris Tutories Grau en educació infantil
CINE-FILO octubre 24
Sessió d'octubre del CINE-FILO
CINE-FILO
CINE-FILO 24/25 Ja podeu conèixer quines pel.licules es projectaran durant aquest curs. Anoteu-vos les dates a l'agenda!
UNED Sènior 24/25
A punt els cursos de la UNED sènior pel curs 24/25
Matrícula a l’Escola d’Adults
Durant la primera quinzena de setembre es tramitaran les matrícules a l'Escola d'Adults.
ACTIVITATS EXTRAESCOLARS D’ESTIU
L'Àrea d'Educació de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols posa en marxa un nou projecte per dinamitzar el mes de juliol. Activitats gratuïtes pels alumnes de primària i secundària. Correu que les places son limitades!